Kom vi gör om det


Lågaffektiva barnböcker för hela familjen. 

Missa inte lärarhandledningen till Kom vi gör om det i skolan.


Kom vi gör om det

I familjen Knaskvist är alla lite arga. Mamma är arg, pappa är arg, Tova är arg och Simon är arg. Till och med huset är argt ibland. Visst skrattar de också, men mest går de runt hemma och surar inombords. En dag bestämmer mamma och pappa sig för att det får vara nog med allt det där arga. De ska göra om det som blir tokigt och tillsammans välja ett annat sätt. Hur får vi en vardag som fungerar allt bättre för både barn och vuxna? 

Denna härligt stora barnbok riktar sig till alla familjer där man ibland bråkar med varandra. Boken väcker tankar kring hur det som händer i en familj kan kännas för alla och hur man sedan tillsammans kan hitta fram till hur det blir lättare att göra rätt. Det är en självhjälpsbok för hela familjen som bygger på ett lågaffektivt bemötande och en tydliggörande pedagogik. Bokens fyra författare praktiserar själva det de lär och vill med denna bok ge chansen till fler familjer att upptäcka nya strategier i vardagen. 

Bokens målgrupp är 5-9 år och som egen läsning fungerar den från årskurs tre.

PROVLÄS


Kom vi gör om det i skolan

I Kalejdoskopets skola flyger både stolar och fula ord. Allt verkar snurra till sig rejält varje dag. Lektionen går snett, rasten blir fel och utflykten slutar med att alla blir otåliga och ilskna. Alltid är det någon som är arg.En dag tycker den gamla skolan att det får vara nog med allt det där arga och allt som hela tiden går snett. Inga fler kastade grillpinnar och ingen matsal man knappt kan vara i. Tillsammans ska alla göra om det som går fel. Denna bok riktar sig till både pedagogerna och eleverna i skolan. Boken skapar förståelse för hur det som händer i en skola kan kännas för alla och hur olikheter spelar in. Med sina frågor till både barn och vuxna är boken väl lämpad i likabehandlingsarbetet och den första boken i serien, som riktar sig till hemmet, rekommenderas av flera tongivande psykologer.

Använd lärarhandledningen i likabehandlingsarbetet eller i det kollegiala lärandet kring NPF och anpassningar. Frågorna riktar sig såväl till elever som pedagoger och ger en god grund för samtal om olikheter och acceptans. Men varför inte ta det steget längre? Spela upp bokens tokiga situationer tillsammans ... och gör sedan om det ...

LÄRARHANDLEDNING BILDSPEL PROVLÄS